greek history

Ελληνική Γαστρονομία

Η Ιστορία της Ελληνικής Γαστρονομίας

Από το 1100 π.Χ. έως σήμερα, H Acrotel προσφέρει 3000 χρόνια Ελληνικής Γαστρονομίας και μπορεί να εγγυηθεί στους επισκέπτες της μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία!

Διόνυσος

athena pallas

Ο Διόνυσος, ως γνωστόν, είναι ο θεός του τρύγου, της οινοποίησης και του κρασιού, των τρελών τελετουργειών, της γονιμότητας, του θεάτρου και της θρησκευτικής έκστασης στην αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία. Το κρασί έπαιξε σημαντικό ρόλο στον ελληνικό πολιτισμό και η λατρεία του Διονύσου ήταν το κύριο θρησκευτικό επίκεντρο για την απεριόριστη κατανάλωσή του. Το εστιατόριο Dionisos είναι ένα από τα εστιατόρια, όπου μπορείτε να νιώσετε, να γευτείτε και να ζήσετε πώς ήταν να είσαι αρχαίος Έλληνας σύμφωνα με τον μύθο. Το εστιατόριο βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του ATHENA PALLAS και σας προσφέρει την ευκαιρία να βρεθείτε στην Αρχαία Ελλάδα. Ντυθείτε σαν Έλληνας, γευτείτε σαν Έλληνας, πιείτε σαν Έλληνας. Το εστιατόριο έχει ενδυματολογικό κώδικα, όπου στην είσοδο προσφέρεται μια χλαμύσα (αρχαίος μανδύας) για να φορέσετε. Το μενού επικεντρώνεται σε αρχαιοελληνικά πιάτα με συνταγές της περιόδου 1180 π.Χ. – 330 μ.Χ. Μια μοναδική εμπειρία για όσους τολμούν..

Hierion Restaurant

athena pallas

Στους χώρους του Athena Pallas υπάρχει ένας ιερός χώρος με μοναδική ατμόσφαιρα όπου μπορείτε να δειπνήσετε με αγίους. Αυτός ο χώρος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την αίσθηση κάτι θεαματικού, προσεγγίζοντας την ίδια εμπειρία με ένα δείπνο σε ένα μοναστήρι. Νωπογραφίες Αγίων στους τοίχους, πέτρινοι τοίχοι, σιντριβάνι, ξύλινα μεγάλα τραπέζια τύπου μοναστηριού με ξύλινες αναπαυτικές καρέκλες, μεγάλα παράθυρα με θέα σε μια μικρή χριστιανική εκκλησία και ένα δερμάτινο μενού σχεδιασμένο ως Βίβλοι συμπληρώνουν το τοπίο. Διατηρώντας τα υλικά και τα πιάτα του Βυζαντίου, συνδυάζοντάς τα με τη μοναστηριακή παράδοση, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να ζήσει μια γαστρονομική εμπειρία που τον ταξιδεύει στην αριστοκρατία εκείνης της εποχής. Εμπνευσμένο από τα ξετυλιγμένα μυστήρια της βυζαντινής κουζίνας, το μενού περιλαμβάνει αρωματικά πολυτελή φαγητά εμπνευσμένα από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Κωνσταντινούπολης και τη μοναστηριακή ζωή, ζωντανεύοντας αυτή την εξαφανισμένη κουζίνα σε ζωντανές και μοναδικές γεύσεις που συνδυάζονται με αισθησιακές λεπτομέρειες. Πιστός στον βυζαντινό πολιτισμό που δεν έπαψε ποτέ να αναπτύσσεται και να καινοτομεί, στόχος του Hierion είναι να διατηρήσει μια μικρή γεύση από το πώς ήταν τα βυζαντινά φαγητά, με βάση τη συγχώνευση διαφορετικών τοπικών συστατικών και αρωμάτων που οδηγούν σε μια έκρηξη χρωμάτων και γεύσεων. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται από προτεινόμενα τοπικά κρασιά, μια λεπτομέρεια που κάνει αυτή την εμπειρία να αξίζει ακόμη παραπάνω.

Καλώς ήρθατε στο Cook & Eat 1939

athena pallas

Ετοιμάζουμε το γεύμα σας ζωντανά με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, η ιδέα είναι να σας φέρουμε σε ένα γαστρονομικό ταξίδι (κυρίως του 19ου αιώνα). Ζήστε την εμπειρία ενός μαθήματος μαγειρικής, ανακαλύψτε βήμα-βήμα από τον ενθουσιώδη σεφ μας πώς να ετοιμάσετε ένα «σπιτικό» αυθεντικό γεύμα στην όμορφη γωνιά του Cook & Eat.

Η δραστηριότητα είναι κατάλληλη τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

*Απαιτείται κράτηση.

Cook & Eat 1939

Lemoni

athena pallas

Προμηθευόμενοι τα καλύτερα υλικά, κάνοντας χρήση σύγχρονων τεχνικών σε παραδοσιακές συνταγές, μαγειρική αριστεία και σύγχρονο παρόν είναι αυτά που κάνουν το εστιατόριο LEMONI να ξεχωρίζει. Κομψότητα, φινέτσα και αυθεντικότητα. Αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία του εστιατορίου Lemoni. Ακριβώς δίπλα στα γαλάζια νερά της κύριας πισίνας του Athena Pallas, με την παραδοσιακή μικρή πέτρινη γέφυρα και από την άλλη, η κεντρική ρουστίκ πλατεία με τα πλατάνια και τις ελιές σε συνδυασμό με τη μοντέρνα διακόσμηση. Το φαγητό παρασκευάζεται με τα πιο φρέσκα τοπικά προϊόντα, κα συνεπώς το μενού προσφέρει νόστιμα αυθεντικά ελληνικά πιάτα. Η δημιουργική φαντασία του σεφ κάνει όλα τα πιάτα επιδέξια ανάμεσα στη δημιουργικότητα και παράδοση, νεωτερικότητα και κλασικισμός. Χαρίζει το μάτι με την παρουσίαση και το στόμα με εκλεκτές γεύσεις με μια δόση εξωτισμού. Όλο το προσωπικό έχει δουλέψει σκληρά για να αναπτύξει ένα μενού με μοναδικό μείγμα από κλασικά πιάτα και εποχιακές σπεσιαλιτέ που εγγυημένα θα ευχαριστήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Ένα τέτοιο φαγητό, που σερβίρετε άψογα, αξίζει την κατάλληλη ατμόσφαιρα, κομψή και στιλάτη, για την οποία το LEMONI περήφανα προσφέρει.