Γαστρονομικές διακοπές

«Ένα μοναδικό ταξίδι σε γεύσεις, ανθρώπους και τοπία»

Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μίας περιοχής συνδέονται συνήθως με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ αποκαλύπτουν και στοιχεία του πολιτισμού αλλά και της οικονομίας ενός τόπου. H διατροφική κουλτούρα των Ελλήνων έχει παραδοσιακά προσθέσει και μια εξωστρεφή κοινωνική διάσταση στο τραπέζι, συνδυάζοντας την γευστική ικανοποίηση με την ψυχαγωγία και την επικοινωνία, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον απόηχο από τα αρχαία συμπόσια.
Τόσο Χαλκιδική όσο και η Θεσσαλονίκη αποτελούν γαστρονομικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που σας εγγυώνται ένα μοναδικό ταξίδι σε γεύσεις, ανθρώπους και τοπία, μιας και μπορείτε να δειπνήσετε δίπλα στην θάλασσά, να «γευτείτε» την ιστορία της Ελληνικής γαστρονομίας, να απολαύσετε ένα παραδοσιακό γεύμα σε ένα γραφικό χωριό.
Προτείνουμε:
Διαμονή: Athena Residence, Athena Pallas, Elea Beach, Sofia’s Guesthouse
Εστιατόρια: LEMONI (A La carte / Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα), DIONISOS (αρχαία Ελληνική κουζίνα), HIERION (Ελληνική κουζίνα της Βυζαντινής περιόδου), Cook & Eat
Απολαύστε: Γευσιγνωσία Κρασιού, Μαθήματα Μαγειρικής στο Sofia’s Guesthouse
Επισκεφθείτε: Θεσσαλονίκη, «Παρθενώνας» – Παραδοσιακός Οικισμός, Τοπική Λαϊκή Αγορά & Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Καπάνι)
Δραστηριότητες: Follow the Greeks, Food on Foot Tour (Θεσσαλονίκη), Sithonia Cruise
Παραλίες: Ακτή Ελιάς, Πόρτο Κουφό, Παραλία Περαίας (Θεσσαλονίκη)