Πραγματικα ονειρικο μερος... και τα ονειρα σας μολις ξεκινησαν...

Αξιοθέατα στην Χαλκιδική


Λένε ότι δεν υπάρχει άλλο μέρος στην Ελλάδα που μπορεί να καυχηθεί για τις παραλίες, όπως αυτές της Χαλκιδικής. Παρόλα αυτά, η περιοχή αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από παραλίες. Η Χαλκιδική είναι ο τέλειος συνδυασμός της αναβίωσης του μεσογειακού φωτός, της παρθένας γης, των ζωντανών κοινοτήτων και ενός ένδοξου παρελθόντος προς εξερεύνηση.

Προσθέστε την τοπική γαστρονομία, τις θρησκευτικές παραδόσεις, τη διαφάνεια και την φιλοξενία των ανθρώπων, το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων και του τρόπου ζωής και συνδυάστε τα με το χαλαρωτικό άρωμα των πεύκων και φτάσατε! – το ήδη επιθυμητό έγινε απλά ακαταμάχητο.

Η Χαλκιδική είναι κυριολεκτικά ένα γλυπτό των δυνάμεων της φύσης σε μια ισορροπία γης και θάλασσας. Με τρεις χερσονήσους, σαν φιόρδ – με κολπίσκους με σμαραγδένιες παραλίες και όρμους, επιβλητικά βουνά – το στάδιο της ακμάζουσας ζωής και πολιτισμού σε κάθε μορφή- καθώς και τη χιλιάδων ετών μοναστική πολιτεία του Όρους Άθως, ένα μοναδικό μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Ο μύθος λέει ότι ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλη, ο οποίος γεννήθηκε εδώ και πέρασε τη ζωή του μακριά από τον τόπο του – για να διδάξει τον τότε νεαρό σε ηλικία Μέγα Αλέξανδρο – δεν σταμάτησε ποτέ να επαινεί το μέλι της Χαλκιδικής! Ήταν άραγε μια μεταφορά ή πραγματικά εννοούσε το φημισμένο μέλι που αγαπάμε μέχρι και σήμερα; Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε, αλλά δεν έχει σημασία! Και εσείς θα αγαπήσετε την περιοχή και την πλούσια παραγωγή της γης και των περιβολιών της. Είναι ένα πραγματικά ονειρικό μέρος… και το όνειρο σας μόλις ξεκίνησε…

image

Χωριό Αρναία

Η Αρναία αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Βόρειας Χαλκιδικής, όπου σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον οικισμό της, υπάρχουν κειμήλια του πολιτισμού που συνδέεται με την αρχαία πόλη Αρνέ όπως αναφέρεται από τον Ιστορικό Θουκιδίδη. Στον λόφο του Προφήτη Ηλία βρίσκονται η ακρόπολη και μέρη του τείχους της.
Πληροφορίες Αρναίας

image

Αρχαία Όλυνθος

Η Αρχαία Όλυνθος αποτελεί την πρώτη επιστημονική εκσκαφή προϊστορικής πόλης. Θα εκπλαγείτε από το αρδευτικό και αποχετευτικό της σύστημα, από τα ψηφιδωτά ευρήματα αλλά και από το πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο δρόμων στον κόσμο που θα βρείτε στην περιοχή.
Πληροφορίες Αρχαίας Ολύνθου

image

Χωριό Παρθενώνας

Στον Παρθενώνα, ο οποίος βρίσκεται 300 μέτρα ψηλότερα από το χωριό του Νέου Μαρμαρά, θα συναντήσετε ένα χωριό το οποίο εγκαταλείφθηκε το 1970 από τους κατοίκους του λόγω της δύσκολης διαβίωσης τους. Πρόκειται για ένα χωρίο με ασύλληπτη θέα και υπέροχες διαδρομές φυσικής ομορφιάς.
Πληροφορίες Παρθενώνα

image

Αρχαία Στάγειρα

Τα Αρχαία Στάγειρα είναι μία ακόμα τοποθεσία της Χαλκιδικής που αξίζει την προσοχή σας. Πρόκειται για την γενέτειρα του μεγαλύτερου Έλληνα φιλόσοφου του Αριστοτέλη, η οποία ανoικοδομήθηκε από τον Φίλιππο Β’ προς τιμή του, διότι δίδασκε τον γιο του, τον Μέγα Αλέξανδρο. Το άγαλμα του Αριστοτέλη όπως επίσης και άλλα αρχαία μνημεία βρίσκονται στο δυτικό μέρος του χωριού.
Πληροφορίες Αρχαίων Σταγείρων

image

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη την μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ελλάδος, θα βρείτε τον Λευκό Πύργο ο οποίος κατασκευάστηκε τον 15 Αιώνα Μ.Χ., το Αρχαιολογικό Μουσείο με τους πολύτιμους θησαυρούς της Βεργίνας από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως επίσης και την Αρχαία Αγορά η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο της πόλης.
Πληροφορίες Θεσσαλονίκης

image

Σπήλαιο Πετραλώνων

Το μοναδικό Σπήλαιο των Πετραλώνων με τους πολυάριθμους σταλαχτίτες και σταλαγμίτες είναι το πρώτο μέρος που θα πρέπει να επισκεφτείτε. Αποτελεί το πιο σημαντικό σπήλαιο παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος. Σε αυτό ανακαλύφθηκε ανθρώπινος σκελετός ηλικίας 700.000 χρόνων πράγμα το οποίο υποδεικνύει ότι ο πρώτος άνθρωπος που έζησε στη Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, έζησε στην Χαλκιδική.
Πληροφορίες Σπήλαιου Πετραλώνων

image

Πέλλα – Βεργίνα

Πέλλα: Πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας (τέλη 5ου Αιώνα π.Χ. – αρχές 4ου Αιώνα μ.Χ.) με σημαντικά ευρήματα όπως το μαρμάρινο κεφάλι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τους Μακεδονικούς Τάφους, ασημένια νομίσματα, κ.α.

Βεργίνα: Αξιοθέατο παγκόσμιας πολιτιστικής αξίας, που θα σας ταξιδέψει στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επισκεφτείτε τον τάφο του Φιλίπππου Β” και τους Βασιλικούς τάφους, το παλάτι της Αρχαίας Πόλης, το θέατρο, το νεκροταφείο, την επιβλητική Νεκρόπολη, κ.α.
Πληροφορίες ΠέλλαςΠληροφορίες Βεργίνας

image

Κρουαζιέρα στο Όρος Άθως

Κρουαζιέρα στην Μοναστηριακή Κοινότητα του Όρους Άθω. Πρόκειται για μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO, η οποία αποτελεί το «σπίτι» 20 Ανατολικών Ορθόδοξων Μοναστηριών. Ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί καθημερινά από τον Όρμο Παναγιάς προς το Άγιο Όρος και το χωριό της Ουρανούπολης.

image

Εικονική Περιήγηση 360º του Αγίου Όρους

Ένα μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα project με θρησκευτικό αλλά και ιστορικό χαρακτήρα, με παρουσίαση όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους αλλά και αρκετών Ιερών Σκητών-Κελιών, μέσω Εικονικής Περιήγησης 360 μοιρών.

Στόχος αυτού του project είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου ιστορικού ντοκουμέντου που θα παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο. Αυτό πραγματοποιείται μέσω του ιστότοπου mountathos360.com, μέσα από τον οποίο θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση (χωρίς κάποια χρέωση) προς όλους τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι θα μπορούν με τον τρόπο αυτό να «επισκεφτούν” το Άγιον Όρος.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο MOUNT ATHOS 360.